Daca ideea de a avea 1000 de fotografii la nunta ta ti se pare cel putin bizara, nu esti singura. Daca nu esti un model profesionist, probabil ca nu esti obisnuita sa fii in fata camerei foto ore în sir. Asa ca pentru a veni in ajutorul tau, viitoare mireasa, uite aici cateva sfaturi:

Gaseste-ti partea ta mai buna

Nimeni nu are fata perfect simetrica si desi sunt sigur ca ai ambelele parti frumoase, probabil ca ai una care-ti place mai mult (chiar daca nu stii). Isi dai seama care este uitandu-te la selfiuri deoarece instinctiv femeile se fotografiaza cu partea „mai buna” spre camera. Odata ce ai aflat care e, cauta în cele mai multe cazuri sa stai cu ea spre camera, inclusiv poti sa îi spui si fotografului ca ai vrea sa stai cu un anume obraz spre camera cat mai mult posibil.

Contureaza-ti fata

În fotografie sunt importante unghiurile, iar o fotografie cu tine uitandu-te direct în camera face ca fata sa para plata eliminand umbrele care o contureaza. Cu toate ca poti arata ravisanta chiar uitandu-te direct în camera, în cazul în care nu ai mandibula osoasa, o usoara înclinare a barbiei si întoarcerea obrazului (partea mai buna a fetei) va ajuta ca fata ta sa para mai sculptata.

Ai grija la barbie

Ca sa faci o fata ovala sa para mai subtire, împinge barbia mai jos si un pic in fata ca sa nu creezi barbie dubla. Indiferent de forma fetei tale si unghiul barbiei împinge usor fata spre camera. Ceea ce e mai aproape de camera pare mai mare, deci împingand usor fata spre camera va face corpul sa para mai subtire. Alternativ, îi poti cere fotografului sa te fotografieze un pic mai de sus ca tu sa nu trebuiasca sa faci nimic.

Zambeste cu ochii

Stii ca atunci cand zambesti, ochii se închid usor, colturile ochilor se îndreapta spre în sus si tu pari mai dreapta. Cand pozezi încearca sa reproduci acel look chiar si în pozele în care nu trebuie sa zambesti. Rezultatul va fi mai adorabil, o stare mai vesela chiar si atunci cand nu zambesti.

Zambeste natural

Secretul este sa zambesti cum zambesti tu în fiecare zi si sa nu faci un efort sa zambesti fortat sau sa te abtii. Cand zambesti prea tare obrajii se umfla si ochii se închid usor, ceea ce nu e chiar magulitor. În schimb relaxeaza fata deschizand gura usor si gandeste-te la ceva care te face fericita, cum ar fi petrecerea restului vietii cu cel ales sau mai bine, o vacanta de shopping la Milano , în luna de miere, cu cel ales.

Foloseste-ti limba

Încearca sa împingi limba în cerul gurii. Cumva aceasta tehnica te va ajuta sa întinzi gatul si sa reduci aparenta dublei barbii. Practica asta, în oglinda acasa, ca sa fii sigura ca nu arati inconfortabil facand asta în timpul nuntii.

 

Accentueaza-ti bratele

Secretul în a-ti poza bratele este sa le tii putin departe de corp pentru a nu fi presate, facand astfel sa para mai mari decat sunt de fapt. O metoda este ca mana dinspre camera sa fie pusa pe sold sau pe coapsa pentru a accentua talia si a o face sa para mai subtire. Daca pare prea straniu, atunci doar asigura-te ca ai mainile usor ridicate în aer.

Iubeste-ti picioarele

Chiar daca porti o rochie care iti acopera complet picioarele, nu uita sa fii atenta la ele. Îndoaie genunchiul dinspre camera si lasa greutatea pe piciorul din spate ca sa nu pari rigida sau poti încrucisa picioarele în dreptul gambelor pentru a face soldurile sa para mai mici.

Intoarceti corpul

Întoarceti corpul în asa fel încat sa fie la 45 de grade fata de camera facand talia sa para de doua ori mai mica decat e deja, lucru foarte apreciat de catre femei. Nici o femeie nu vrea sa para mai mare decat este.

Stai dreapta

O postura buna, spatele drept, e benefica oricand facandu-te sa pari mai fericita, mai sanatoasa, mai fit si mai confidenta. De asemenea influenteaza cum te simti, iti da mai multa energie, de care sigur vei avea nevoie in ziua nuntii.

Relaxeaza-te

Distreaza-te, razi si fii tu însati. Vrei ca fotografiile sa capteze esenta evenimentului nu sa arate regizate. Daca nu te simti în largul tau cu toti ochii atintiti spre tine, uita-te în alta directie, ia-ti un moment cu tine însati si apoi revino cu o stare plina de gratie si voiosie. Daca nici una din metode nu functioneza danseaza un pic si lasa-l pe fotograful tau sa se ocupe de toate cele de mai sus.

Ciprian Alupoae – Fotograf de nunta, fashion si portret cu sediul in Iasi