Fotografie de familie – Ares este un baietel iubit

Fotografie de familie – Ares este un baietel iubit
(Last Updated On: April 30, 2019)

Ares este unul dintre cei mai iubiti pamanteni. Este baietelul nostru, desi pe mama lui nu o cheama Hera, iar pe tatal lui nu il cheama Zeus. Noi suntem Ciprian si Carmen Alupoae si facem fotografie de familie.

Stii momentul acela in care ti se intalmpla ceva extraordinar, iesit din comun, nemaipomenit si iti spui ca o sa tii minte toata viata si apoi mai trec vreo cativa ani si constati ca ai uitat tot? Cam asa sunt majoritatea momentelor din viata noastra. De aceea, vreau sa te incurajez sa le documentezi prin intermediul fotografiilor.

Copiii cresc repede. Da, acum, cand este bebelus si se trezeste de multe ori intr-o noapte, are pusee de crestere si cine stie ce alte chestiuni bebelusesti, ti se pare ca timpul sta in loc. Dar nu sta. Asa ca surprinde toate aceste momente si pastreaza-le in albume foto. Adunati-va cu totii periodic la o fotografie de familie. Peste ani si ani, numai pozele vor mai ramane.

Ares are acum 2 ani si 4 luni si cred ca peste 1000 de imagini digitale, mai mult de 200 printate si cateva albume foto. E fotografiat de noi si deja stie sa “stea la poza”. Nici nu a ajuns la 20 de ani, sa plece de acasa, si deja ma apuca nostalgia cand ma uit la imaginile cu el facute de mine sau de Carmen, sotia mea.

Din pacate (sau din fericire), creierul nostru nu are amintiri din primii ani de viata. Dar cand Ares va fi mare si va dori sa stie cum a fost copilaria lui, va avea fotografiile. Cele mai importante fotografii ale mele sunt intr-o cutie de pantofi la mama acasa si sunt din perioada copilariei. Pentru mine, sa pot sa ma uit la copilaria mea este un privilegiu si un lucru foarte important. Cred ca la fel va fi si pentru fiul nostru.

Prin ochii mei, Ares are o copilarie vesela, este iubit si incurajat sa exploreze aceasta lume. Sa fii parinte nu-i lucru usor, dar cred ca fiecare dintre noi face tot ce-i sta in putinta. Stiu ca uneori este greu sa gandesti mai departe de scutece, hainute, carucioare si diversificare, dar amintiti-va ca totul e trecator, inclusiv zecile de mii de imagini facute cu telefonul pe care nu odata le-am pierdut cand s-a stricat acesta sau am facut o sincronizare gresita.
Sfatul meu: Printati, printati, printati!
Chiar si pe cele din telefon.

Share: