Portret therapy

Portret therapy
(Last Updated On: March 28, 2019)

Fotograf de portret – Ciprian Alupoae “Perfectionismul este o armura ce cantareste 20 de tone pe care o purtam convinsi ca ne va apara, dar care in realitate ne impiedica sa ne luam zborul.” (Brene Brown).

Ne intalnim zi de zi cu imagini de neatins: corpuri perfecte, vieti minunate, fete fara riduri, ochi fara cearcane, case curate, copii veseli, familii fericite. Acestea sunt imagini de neatins nu pentru ca nu am fi noi in stare sa ajungem la ele, ci pentru ca sunt fabricate.

Intotdeauna va exista si o parte intunecata, ceva ce ochiul nostru nu poate vedea, o viata in spatele camerei de filmat sau a aparatului foto. Doar ca noi nu le vedem, iar creierul nostru poate cadea in capcana perfectionismului.

Dar cum ar fi sa te trezesti intr-o dimineata si sa-ti dai seama ca asa cum esti, esti suficienta? Ca e in regula sa te simti obosita, ca e normal sa ai o dunga de la perna pe obraz, ca este omeneste sa te enervezi.

Sa te accepti asa cum esti, cu ciudateniile si vulnerabilitatea ta, cu momentele tale neintelese si cu propria frumusete.

Perfectiunea oricum nu exista pentru ca ea tine de perceptie si, oricat de mult ne-am stradui, nu avem cum sa controlam in totalitate perceptiile oamenilor. In loc sa ne consumam energia astfel, ce-ar fi sa ne concentram spre noi insine si sa ne privim cu mai multa blandete, cu mai multa compasiune? Sa ne vedem pe noi asa cum suntem, oameni intregi apoi sa lasi un fotograf de portret sa fie oglinda ta .

Mi-a placut mult sa fac parte din proiectul Beauty & Shopping Session by NICHI, eveniment organizat de Amalia Georgescu –AGEO Biz & Corporate Events si sa lucrez cu femei care au indraznit sa se priveasca dincolo de imaginile perfecte. Care si-au acceptat frumusetea si si-au dat voie sa rada, sa se joace, sa se simta bine in pielea lor. De make up s-au ocupat Carmen Alupoae, Rodica Horciu si Iuliana Sada

La finalul mini sedintei foto, le-am incurajat sa aleaga o singura fotografie cu care sa plece acasa printata si inramata. A fost momentul in care perfectionismul si-a bagat din nou coada putin, caci niciodata nu putem scapa de el in totalitate 🙂
In incheiere te invit pe tine, femeie, la Hashtag Studio Iasi sa iti dedici cateva ore pentru a vedea cat de frumoasa esti.

Fotograf de portret in Iasi – Ciprian Alupoae

Share: