Eroul vietii mele

Eroul vietii mele
(Last Updated On: December 21, 2017)

Eroul copilariei mele a fost bunicul meu. L-am iubit si l-am apreciat cum iubesc si apreciaza copii pe Superman, Spiderman sau alt erou din filme sau desene animate.

Pe bunicul mi-l aduc aminte cum arunca sacii cu cereale in carul cu boi in loc sa-i aseze. Imi aduc aminte cum isi luau oamenii palaria in mana jos de pe cap inainte sa-l strige la poarta. Imi aduca aminte cum mergea la targ lunea, in fiecare saptamana, cu produse de vanzare si imi aducea de fiecare data o ciocolata de casa. Avea tot ce e nevoie in curte, totul era la locul lui si muncea de dimineata pana seara tarziu. Cele mai mari petreceri din sat, in perioada sarbatorilor, se tineau la bunicul in curte. L-am vazut ca pe un om drept, muncitor, determinat si respectat. Intr-o zi mi-am dat seama ca mi-am ghidat viata dupa valorile insuflate de bunicul meu.

Timpul a trecut, bunicul meu a murit si unde viata elibereaza un loc altcineva ii ia locul.

In cateva zile baietelul nostru, Ares Maximilian, imlineste 1 an si imi dau seama ca am invatat foarte multe de la el. Daca valorile bunicului meu m-au adus pana la maturitate, baietelul meu a venit cu un nou set de valori pe care le uitam maturizandu-ne.

Lumea privita prin ochii copiilor e un pic diferita de cea a adultilor, fiecare zi e un nou inceput, fiecare lucru nou intalnit este o lume magica pe care copiii o exploreaza curiosi. Cand mergem in fiecare zi pe acelasi drum la birou, la acelasi supermarket, seara pe aceeasi promenada cand iesim la plimbare, uitam sa apreciem lucrurile mici, o raza de soare dupa o furtuna vara, o floare primavara, prima ninsoare iarna. Lucrurile mici fac viata colorata si nu trebuie sa asteptam schimbari majore pentru a ne bucura de fiecare zi.

Copiii rad in fiecare zi iar baietelul meu cauta joaca si vrea sa rada mai tot timpul. Cand ne coplesesc grijile, facturile, afacerile sau viitorul nesigur, uitam sa radem si sa ne bucuram de viata asa cum e ea cu bune si cu rele.

Copiii sunt curajosi, poate prea curajosi . Baietelul meu incearca sa se urce din ce in ce mai sus pe mobila din casa, canapeaua e un munte de cucerit iar rafturile sunt pesteri in care sunt comori, ascunse adanc. Am invatat sa fiu curajos si ca sa gresesti este ok. Drumul spre succes este o succesiune de riscuri si greseli.

Sotia mea spune tot timpul ca voi fi eroul baietelului meu, dar de fapt baietelul meu este eroul meu.

Fotograf de nunta fashion si portret cu sediul in Iasi Ciprian Alupoae

 

Share: